18
JAN
2017

Workshop Newbornfotografie

Zoals jullie al in het artikel mijn fotografie bucketlist voor 2017 konden lezen wil ik mij dit jaar meer gaan richten op newbornfotografie. Natuurlijk blijf ik andere soorten fotografie ook gewoon doen, maar een specialisatie hier in leek mij erg leuk. En daarom wou ik graag een workshop newbornfotografie doen. En zo geschiede!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gister ochtend al vroeg stapte ik in de auto naar Alkmaar. Om half 10 zou daar de workshop newbornfotografie van Brenda Pie beginnen. Ik was mooi optijd en zo druppelden ook de andere cursisten binnen. We waren met een klein groepje (3 cursisten) dus hadden lekker veel aandacht. Zo begonnen we met de basis door te nemen en het bekijken van onze portfolio’s. Daarna hebben we het even over de instellingen van de camera gehad en kregen we een heerlijke lunch.


Om 12 uur kwamen de moeders met hun pasgeboren kindjes (er kwamen 2 baby’s zodat er afgewisseld kon worden). De dames begonnen met voeden en Brenda ging ondertussen alles klaar zetten voor de eerste setting (met een duidelijke uitleg erbij waarom ze alles doet) Daarna begon het echte werk en konden wij meekijken en backstage foto’s maken! Zo ging Brenda een aantal verschillende houdingen bij langs en hoe je verschillende props kunt gebruiken.


Om half 4 mochten de mama’s en de pasgeboren baby’s weer lekker naar huis en konden wij nog even nabespreken. We bespraken nog wat wrap technieken en wat handelingen in photoshop. Al laatste mochten we nog even in het magazijn van Brenda haar webshop kijken en gingen wij natuurlijk niet met lege handen naar huis. Zo nam ik mee een grijze en een witte faux fur layer, 2 stretch wraps (een roze en een witte), een witte gebreide wrap, en een blauw gebloemd decoratie kleedje.


Het was echt een super geslaagde dag, waar ik ontzettend veel geleerd heb! Allemaal handige en leuke dingetjes die ik weer kan toepassen op mijn eigen newbornfotografie.

Opmering: Alle foto’s in dit artikel zijn backstage foto’s. De baby is dus niet door mij gepositioneerd!

Oproepje:
Voor aankomende week zoek ik 1 of 2 newbornmodelletjes die een ochtend of middag bij mij in de studio willen komen of portfolio foto’s te maken. De dagen zullen maandag, dinsdag of donderdag of zaterdag zijn. Wil je je aanmelden? Stuur mij dan even een mailtje of mijn Facebook met de naam en geboorte datum van jullie kleine, en welke dag het best uitkomt.

Handig om te weten als je je aanmeld:
* De foto’s zullen voor portfolio materiaal gebruikt worden en zullen dus geplaatst worden op mijn Facebook, Website, Instagram en eventuele flyers.
* De sessie zal plaats vinden bij mij in de studio (Nieuwleusen) en duurt ongeveer 3 uurtjes. Ondertussen is er gewoon tijd om te voeden.
* Ik zal zelf de baby positioneren en wrappen. Je kan zelf rustig meekijken.
* Je baby moet tussen de 9 en 18 dagen oud zijn. Dit om het mooiste resultaat te krijgen.
* Je baby zal “bloot” gefotografeerd worden met verschillende doeken of wraps.
* Er zullen alleen foto’s gemaakt worden van de baby.
* Om het rustig te houden, vraag ik om alleen te komen, of 1 iemand mee te nemen. Liever geen broertjes of zusjes. Dit omdat de sessie best even kan duren.
* Na afloop krijg je een proefsessie, hier uit mag je 3 foto’s uitzoeken die je als digitaal bestand krijgt.

 

About the Author

Leave a Reply

*